b_267_200_16777215_00_images_iliustracijos_2016_vilnius_What_do_we_want_Food_industry_history_present_problems_and_future_visions.jpg

Vasario 22 dieną, pirmadienį, 19 val. Laisvajame universitete (LUNI) vyks Noah Brehmerio pranešimas „Ko mes norime? Viešojo maitinimo įstaigos: istorija, dabarties problemos ir ateities vizijos“. Paskaita vyks anglų kalba. Jeigu bus poreikis, galima bus versti į lietuvių kalbą.

Renginys Facebook'e

Amerikietis lektorius šiuo metu gyvena ir dirba Kaune kavinėje „Ieti“. Jis papasakos kaip nutiko, kad per 100 metų viešojo maitinimo sektorius išaugo ir tapo sparčiausiai besivystančia, tačiau mažiausiai apmokama verslo sritimi, supažindins su greitojo maisto darbuotojų judėjimu „Fight for 15“, pasidalins savo patirtimi apie darbą Lietuvos viešojo maitinimo sektoriuje. Diskutuosime apie radikalias ir mažiau radikalias alternatyvas masiniam viešajam maitinimui.

Diskutuoti ypač kviečiami tie ir tos, kurie / -ios dirba viešojo maitinimo ir aptarnavimo srityje arba kurie / -ios dažnai maitinasi viešosiose maitinimo įstaigose.

Visas anonsas anglų kalba:

A presentation at LUNI (Laisvasis universitetas, Free University) by a cook on the problems of capitalist food service and a proposal for a radical alternative. All who work at restaurants and the service sector or who consum at food services (no boss’s or managers) are welcome to discuss.

In this presentation Noah, who currently works at the high dining low pay restaurant Ieti in Kaunas, will talk about several things.

1. The problems of massified food service and production in capitalist world;

2. The history of the restaurant and why it went from marginal industry 100 years ago to fastest growing sector with the worst pay, now;

3. The international fast food workers movement "Fight for 15", what there doing, what there not doing;

4. Historical examples of radical and reformist visions of alternatives to the capitalist food industry, for example: community kitchens, homes without private kitchens, communes, waged house work, etc. And the consequences of these actions for the racial, gender, and class experience of working and consuming the industry today.

5. An open discussion on approaches we, the cooks, waiters and service workers could take for organizing and direct action.

              facebook lunirss lunitwitter luniwikipedia 32

Facebook

Vikipedija