b_850_567_16777215_00_images_iliustracijos_2016_vilnius_Kodel_siandien_dirbame_ilgiau_ir_intensyviau.jpg

Šimtus metų žmonės teigė, kad technologinis progresas išlaisvins žmoniją nuo būtinybės dirbti. Dabar turime galimybes, apie kurias mūsų protėviai negalėjo nė pasvajoti, tačiau minėta pranašystė vis dar neišsipildė. Priešingai – šiandien dirbame ilgiau ir intensyviau nei prieš kelias kartas. Kodėl taip nutiko?

Renginys Facebook'e

Į šį klausimą mėgins atsakyti 2016 m. pasirodžiusios knygos „Darbas: kapitalizmas, ekonomika, pasipriešinimas“ vertėjas Benediktas Gelūnas. Diskusiją moderuos „Kitų knygų“ leidyklos atstovas Darius Pocevičius. Renginys vyks spalio 20 d., ketvirtadienį, 19–20 val. „Mint Vinetu“ knygyne, Šv. Ignoto g. 16/10, Vilniuje.

„CrimethInc.“ aktyvistų kolektyvo parašytoje knygoje pateikiama išsami šiuolaikinės darbo ir išnaudojimo sistemos analizė, susieta su kasdieniu žmonių gyvenimu. Autoriai nurodo ir būdus, kaip priešintis pelno ir konkurencijos logikai bei kurti savanoriškos veiklos oazes anapus kapitalizmo.

„CrimethInc.“ – praeito amžiaus 10-ojo deš. viduryje JAV susibūręs decentralizuotas aktyvistų kolektyvas, kurį vienija „pavojingo gyvenimo būdo” filosofija, teigianti, kad žmonės turi patys tvarkyti ir kontroliuoti savo gyvenimą, tapti istorijos ir kultūros kūrėjais, o ne pasyviais vartotojais.

„Mes keliame mažas revoliucijas, atveriame vartus į naujus pasaulius, kuriuose vagiliavimai, apgavystės, karai ir nuobodulys yra virtę atgyvenomis“ (CrimethInc.)

              facebook lunirss lunitwitter luniwikipedia 32

Facebook

Vikipedija