b_850_315_16777215_00_images_iliustracijos_2014_vilnius_kaas.jpg

 Vyresni iš mūsų, ko gero, prisimena anų laikų anekdotus apie tualetinį popierių dešroje arba baisius pasakojimus apie sumaltas į faršą žiurkes, kurias „savo akimis matė kaimyno pusbrolis".

Renginys Facebook'e

Paskaitos garso įrašas:

Vitalijus Balkus. Nuodai maisto produktuose by Luni_Vilnius on Mixcloud

Metai bėga, ir štai jau celiuliozė tapo visiškai legaliu maisto priedu. Kuo mus maitina maisto korporacijos? Kodėl akivaizdžiai pavojingi maisto priedai lengvai įteisinami, o draudžiami tik tuomet, kai pasibaigia patentų galiojimas? Kokių gudrybių imasi prekybininkai, norėdami parduoti mums prastesnes prekes? Kodėl Lietuvoje nėra galimybių apsisaugoti nuo pavojingo pramoninio maisto? Kaip patys vartotojai gali apsiginti nuo gamybininkų ir prekybininkų? Ar ne laikas ir vėl sukurti „liaudies kontrolę"?

Knygos „Kas mus žudo?" autoriaus Vitalijus Balkaus paskaitoje pabandysime atsakyti į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų apie maisto pramonės bei prekybininkų šunybes. Renginys vyks kovo 6 d., ketvirtadienį, 18 val., Venclovų namuose, Pamėnkalnio g. 34, Vilniuje.

              facebook lunigoogle-plus lunirss lunitwitter luniwikipedia 32

Facebook

Vikipedija